Mert az ördög a részletekben rejlik

Egy munkahelyen minden dolgozónak és vezetőnek kötelessége a munkavédelmi előírások betartása, hogy testi épségüket megóvják. Minden munkahelyre egyedi munkavédelmi szabályzat érvényes, hiszen mindenhol más és más veszélyforrás van, mások a gyártási folyamatok, és az ehhez használt eszközök, amelyek veszélyt jelentenek használóikra. Mindenhol lehet hallani, olvasni munkahelyi balesetekről. Teljesen mindegy, hogy egy gyárban, vagy csak a sarki közértben dolgozunk, mindenhol van valami kötelező védőfelszerelés, például egy acélbetétes bakancs, hogy ha valami a lábunkra esik, ne tudjon eltörni.

Viccesen nézne ki egy papucsot viselő lakatos szakember is hegesztés közben. Gondoljunk csak arra, hogy ha sütünk valamit a sütőben, a tepsit se puszta kézzel vesszük ki, hanem fogunk egy rongyot vagy esetleg egy hőálló kesztyűt. Egy munkavédelmi szabályzat elkészítése nem kis feladat, és komoly szakértelmet kíván, ezért fontos, hogy ne önhatalmúlag készítsünk el egy ilyet. Legyen szó bármilyen vállalkozásról, egy ilyen szabályzatnak tartalmaznia kell az eszközök helyes használatát, a szükséges munkavédelmi eszközöket, az ezekről szóló oktatás rendjét. Ennek hiányában a hatóság még bírságot is kiszabhat, aminek nem biztos, hogy vállalkozóként szükségünk lenne.

Ennek elkerülése érdekében, az Active Safety csapata a megoldás. Egy biztonságtechnikai cég, amelynek tagjai szakképzettek és elhivatottak. Mindenről gondoskodnak, ami munkavédelem. Kidolgozzák a szabályzatot, megszervezik a szükséges oktatásokat. Legyen szó bármilyen kis vállalkozásról vagy épp építőipari cégről, minden kihívást képesek leküzdeni. Egy ember testi épsége felbecsülhetetlen ezért fontos, hogy minden részletre figyeljünk oda.

Leave a Comment