Nem gondoltam volna hogy ekkora segítség lesz

Az édesapámmal közösen alapítottunk egy gazdaságot úgy jó tíz évvel ezelőtt. Akkor még nem is gondoltuk volna, hogy a terveink annyira szépen bevállnak, hogy öt év alatt a duplájára tudjuk növelni a termelt területek nagyságát és természetesen ezzel együtt az alkalmazott munkaerő mennyiségét is. Egyetlen gond kezdett kibontakozni, mindenki igyekezett kényelmesebb munkát vállalni, vagy megbízhatatlanná vált maga az ember megjelenésében és munkájában is, így egyre nagyobb munkaerő gondokkal küzdöttünk. Elkezdtünk azon gondolkodni, hogy sajnos fel kell adni az elvünket, miszerint ne gépekkel dolgozzunk a gazdaságban, hanem minél több embert alkalmazzunk, mert egyáltalán nem tűnt már járható útnak. Bizonytalan volt a munkavégzése több mint a fele alkalmazottnak, ez pedig akár az egész szezon termőképességét is meg tudta bénítani sajnos alkalom adtán. Ezért hát mi is gépek után kezdtünk nézelődni.

Most már ott tartunk, hogy szinte minden feladatra rendelkezünk megfelelő gépes erővel is, persze ezeket is vezetni kell valakinek, működtetni kell tudni a gazdaságot, így tehát sok embernek tudunk továbbra is munka lehetőséget biztosítani, azonban csak a megbízhatóknak, akik hozzáállásukkal és életvitelükkel nem veszélyeztetik a folyamatos és biztos működését a cégnek. Az édesapám egyre többször kezdte mondogatni, hogy egy altalajlazító is kellene az állományba, mert azzal sokkal egészségesebb módon lehetne tartani a földjeinket és jobb lenne a termés. Egyre inkább azon az elven működünk ugyanis mi is, hogy a föld, a mikrobiom minőségére és formájára is figyelemmel kell lenni az egészséges és egyben bőséges termés érdekében.

Mi eddig is mindent az Umwelt kft. segítségével szereztünk be, így most is hozzájuk fordultunk segítségért, és rekord gyorsasággal meg is érkezett az új talajlazító gép, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz a gazdaság működésére. Egyrészt sokkal gyorsabb és egyszerűbb az előkészítő munkálatok lefolytatása, másrészt pedig hihetetlen jó hatással van a termőterületekre ez a szuper kis gép. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy segítség lesz ez a szuper találmány.

Leave a Comment