A lányom igénye

A gyerekek teljesen felfordítják az ember életét, még akkor is, ha azt gondolja, hogy fel van rá készülve. Én is mindig azt vártam, hogy egyre nagyobbak legyenek és egyre önállóbbak tudjanak lenni a mindennapok során, de rá kellett jönnöm, hogy sem a feladat sem pedig a felelősség nem lesz kevesebb az által, hogy nőnek, csak más feladatok és problémák fognak szembe jönni velünk. Jelenleg mi arra próbáljuk a tizenkét éves lányunkat megtanítani, hogy vigyáznia kell a dolgokra, az eszközeire, mert hát ha összetöri őket vagy kár keletkezik bennük nem leszünk mindig ott, hogy megoldjuk a problémát, neki kell majd egy idő után helyt állni és vállani a dolgokért a felelősséget.

Elég nehezen megy ez a feladat megmondom őszintén, de talán most, hogy az első hiba elérte, és betört a kijelzője a telefonján, és bizony neki kell kifizetnie a cseréjét és nem is oldjuk meg helyette a szervizt sem, csak elvisszük és elmegyünk vele, de neki kell mindent letárgyalni és neki kell mindent megbeszélni a szervízzel, talán már érzi a dolgok súlyát és azt, hogy ezek nem annyira könnyen feloldható szituációk és igen komoly anyagi vonzatuk is van sajnos.

Amikor most kijöttünk a szervízből mondta, hogy szeretne akkor nézni valamilyen védelmet a gépére, talán egy macbooktok kifejezetten alkalmas és jó lenne számára, de segítséget szeretne hozzá kérni, mert elfogyott a pénze a kijelző csere után. Persze én próbáltam teljesen átlagos arcot vágni ehhez, de megmondom őszintén, hogy nagyon örültem, hogy ha a saját kárán is, de érzi, hogy ezek a dolgok fontosak és nem véletlen mondjuk neki, hogy ezeket meg kell tanulnia és bizony oda is kell figyelnie rá folyamatosan. Azt hiszem elindult a felnőtté válás útján és remélem most már gördülékenyebben el fogja fogadni amit mondunk vagy tanácsolunk neki.

Leave a Comment