Ezt a kisfiam is imádja

A gyerekek sokszor az élet legnagyobb kritikusai tudnak lenni, legalábbis az én kisfiam maximálisan kielégíti ezt a megfogalmazást, hiszen számtalan dologra iszonyatosan gyorsan és kategorikusan ki tudja jelenteni a nem-et, és bizony onnantól fogva ember legyen a talpán, aki abból a véleményből őt ki tudja mozdítani. Ez nekem nem csak azért okoz nehézséget, mert így tényleg nehéz egészséges életre szoktatni valakit, akit azért az iskolában persze érnek a különböző impulzusok, hanem azért is, mert csellel, sokszor a harmadik féle módon fogad el mondjuk egy-egy gyümölcsöt. Már rájöttem ugyanis, hogy nem éri meg nála valamit erőltetni, amit ő nem akar, hanem másféle módszerrel, máshogyan kell megkínálni vele, és sokszor ez az út be is válik.

A gyümölcsök terén például elég volt neki egyetlen szem nem igazán édes gyümölcs bármiből és máris kijelentette, hogy nem finom, ezért ő nem is kér többet. Igen ám, de rostokra és vitaminokra az embernek mindig szüksége van, ezért úgy döntöttem, hogy beszerzek gyümölcslé formában többféle ízt, és mindegyikkel megkínálom, de úgy, hogy én iszom, és úgy kér belőle. Ez ugyanis mindig beválik. Mint minden gyerek ő is szeretne hasonlítani a felnőttekhez, éppen ezért mindent megkóstol amit mi felnőttek eszünk vagy iszunk. Sokszor használtuk már ki ezt a megfigyelésünket, és mindig sikerrel jártunk.

Így volt ez a gyümölcslevekkel is. Ráadásul a simigyumolcsle termékei nem csak finomak, de garantáltan egészségesek is, hiszen semmilyen hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaznak, gondosan válogatott gyümölcsből készülnek, így nagyon egészségesek. A kisfiam pedig gyanútlanul szépen rá is szokott ezekre a simigyümölcslé termékekre, olyannyira, hogy most már arra kell figyelnem, hogy mindig legyen otthon például fekete berkenyelé, ami a kedvencévé vált.

Leave a Comment